Alina Orav

Alina Orav er født i Tallinn, Estland i 1989. Hun bor i dag i Amsterdam, hvor hun arbejder som professionel kunstner, ligesom hun rejser verden rundt som udøvende Street Art-kunstner.

En hyppig gæst i Brande

Alina har deltaget i Brandes internationale Street Art-festival fire gange i årene fra 2015 til 2019, hvor hun med sin helt egen stil har skabt unikke værker med afsæt i geometrien.

Veluddannet kunstner

Der er mange autodidakte gadekunstnere, men Alina har en kandidatgrad i malerkunst fra The Estonian Academy of Arts i bagagen. Hun beskæftiger sig både med tegning, maling og 3D-kunst, og så er hun også udøvende Street Art-kunstner.

Kunststudier i Firenze og Vancouver

Kunstuddannelsen er bl.a. suppleret med kunststudier på universiteter i Firenze og i Vancouver og praktikophold i London og Amsterdam. Her fordybede hun sig i studier i 3D-illustration. Alina Orav er derfor en særdeles kyndig maler. 

Produktiv udstiller

Alina er meget produktiv og har gennemført en lang række soloudstillinger i fx. Estland, Canada, Finland og på Island. Hun udstiller også sammen med andre, og så har hun desuden gennem årene fortjent vundet mange priser for sin kunst.

Med geometrien i centrum

Alina Oravs værker skiller sig ud, idet hun arbejder med geometrien i sin kunst, hvilket giver helt unikke, anderledes og overraskende effekter.

Det har hun bevist ved alle sine optrædender i Brande, hvor hun har præsteret at overraske og overgå sig selv ved bl.a. i 2018 at lave verdens første 3D-billede, der som noget helt unikt gav hele fire vinkler/motiver. 

Præmieret Street Art-kunstner

I Brande er Alina Orav blevet hædret med 2. pladsen hele to gange. Det skete under:

– 2015-festivalen, hvor Alina Orav sammen med engelske Mathew May modtog 2. pladsen for deres fælles 3D-værk
– 2017-festivalen, hvor hun igen modtog 2. pladsen med sit unikke værk nede ved Strømmen.

I det hele taget får Alina Orav altid anerkendende ord og roser med på vejen fra de danske dommere, som alle arbejder professionelt med kunst i hverdagen.

Alinas Oravs meritter fra Brandes Street Art-festivaler i Brande her:

2015        2016          2017         2018

Se mere kunst af Alina Orav på hendes hjemmeside her: https://www.alinaorav.com/

Find mere information her

Gå på opdagelse blandt de øvrige kunstnere på linket her: https://www.visitart.dk/kunstnere-2020/

Følg os på Facebook. her kan du holde dig opdateret med, alt, hvad der sker: https://www.facebook.com/streetartbrande