RubenPoncia_Musen_2019

Ruben Poncia

Hollandske Ruben Poncia er en stærkt engageret og alsidig kunstner. Herudover er Ruben også et kreativt og musisk menneske, som altid har sin guitar med sig på tur.

Kulisser og vægmalerier

I 1996 startede Ruben sin karriere med at male reklameskilte for nye film og forestillinger i biografer og teatre. Herefter tog han fat på fremstilling af kulisser og vægmalerier. Dette udviklede sig til 2-dimensionelle malerier og til den blændende 3D-kunst, som han er en sand mester i at udføre. Ruben har vundet adskillige priser for sin 3D-kunst, bl.a. førstepladsen i Wilhelmshaven i 2014 og førstepladsen i Danmark i 2017.

Var med fra starten

Ruben har været med i Brande fra den første internationale Street Art Festival i 2015, og han deltog i de første fem Street Art-festivaler. Publikum er vilde med ham, fordi han holder af at interagere med sit publikum, og så er han en skattet gæst i byen. Efter at måtte undvære ham sidste år glæder vi os nu til at se Ruben i Brande endnu engang.

Præmieret kunstner i Brande

Ved den første Street Art-festival i 2015 i Brande udførte Ruben Poncia et af de mest fotograferede værker i Brande – nemlig det af bluesguitaristen Robert Johnson. Det vandt han 2. pladsen for.

I 2017 blev det så Rubens tur til at løbe med førstepladsen for sit farverige selvportræt, der også har været flittigt fotograferet. Under festivalen i 2018 lavede Ruben Poncia “Draugen”, som han fik 2. pladsen for. Han gør det godt.

Gavlmaleriet “Musen”

Ruben Poncia er også ophavsmand til det imponerende Trompe l’oeil-maleri med titlen “Musen”, som han malede i 2019. Dette gavlkunstværk udførte han sammen med mexikanske Carlos Albero GH. Gavlværket blev brugt som startskud til festivalåbningen – sammen med afsløringen af et MEGA 3D-maleri og et 2D-maleri på en af de historiske porte ved RemisenBrande.

Ruben rejser verden rundt med sin kunst, og han overrasker gang på gang med sin kreativitet og originalitet. Der kommer altid et spændende værk, når han lader penslerne tale.

Gå på opdagelse blandt de øvrige kunstnere på linket her: https://www.visitart.dk/kunstnere-2023/

Følg os på Facebook. her kan du holde dig opdateret med, alt, hvad der sker: https://www.facebook.com/streetartbrande

 

RubenPoncia_2019
Ruben Poncia, 2018
Ruben Poncia, 2017
Ruben Poncia, 2016
RubenPoncia medCarlosAlbertoGH, 2019