Eduardo Relero, 2019

Eduardo Relero

 

 

En veteran ud i Street Art-kunst

Eduardo Relero er en rutineret herre, der har praktiseret sin kunst igennem 30 år. Han startede sin kunstnerkarriere tilbage i 1990, hvor han forlod Argentina for at flytte til Rom.

Her stiftede han bekendtskab med Street Art-kunst, og han blev gradvist mere og mere en del af de lokale gademalere. Det var også i Italien, at han mødte nogle af sin barndoms store idoler. De var i høj grad med til at inspirere ham til livsstilen som gadekunstner.

Spanien – Eduardo Releros 3D-eventyr

Eduardos italienske eventyr sluttede i 1996, hvor han flyttede til Spanien. Her fik han nemlig mulighed for at arbejde med nogle af de lidt mere traditionelle kunstarter.

Det var også her, han stiftede bekendtskab med anarmorfose – en maleteknik, der benyttes til at skjule eller rette opmærksomheden på noget specifikt i kunstværket. Betragteren bliver tvunget igennem en optisk illusion – noget der snyder øjet – for at forstå formen og dechiffrere budskabet. Det er det, der er kernen i 3D-malerkunsten.

Denne fremstilling tog han for alvor til sig, og den blev hans måde at illustrere politiske og sociale situationer, hvor værket skal ses i en narrativ forstand, og ikke kun som en visuel effekt.

Fra Argentina til Brande

Det lykkedes Street Art-festivalen at hente Eduardo Relero til Brande første gang i 2018. Her lagde han fornemt ud med sin “Eventyrlige tekop”, der blev malet midt på torvet i Brande. Det var et unikt og anderledes værk, som gav anledning til utallige fine selfies – taget af de mange besøgende.

Eduardo Relero deltog ligeledes i 2019, hvor han lavede et flot værk med miljøpolitiske toner i form af et vellignende billede af Greta Tunberg, der kæmper for miljøet.

Find mere information her

Gå på opdagelse efter de øvrige kunstnere på linket her: https://www.visitart.dk/kunstnere-2020/

Følg os på Facebook. her kan du holde dig opdateret med, alt, hvad der sker: https://www.facebook.com/streetartbrande

Se flere af Eduardos værker her

 

 

 

Eduardo Relero, 2019
Eduardo Relero, 2018