Gregor Wosik

Polske Gregor Wosik har været fast gæst på Brandes Street Art-festival siden starten i 2015, og han henrykker år for år med sine store fantastiske 3D-kunstværker.

Barne- og ungdomsårene blev tilbragt i hjemlandet Polen, men har i mange år boet i Tyskland. Siden han var barn, har det været hans helt store hobby at male, og talentet blev opdaget i en tidlig alder. Talentet blev udnyttet, og han har siden gennemført adskillige kunststudier.

Gregor er vidt berømt for sit store talent som 3D-kunstner – og han er en sand mester i store værker. Han er arkitekten og kunstneren bag adskillige kæmpe Street Art-værker. Han satte bl.a. i 2012 verdensrekord med udførelsen af en kæmpe 3D-jungle i tyske Wilhelmshaven, hvor han fik hjælp af et par kollegaer. Siden er det blevet til mange af de helt store værker – også i Brande.

Gregors Wosik’s historik i Brande er imponerende

  • I 2015 lagde han flot ud med at vinde 1. præmien ved Brandes første Street Art-festival. Det gjorde han med sit store 3D-maleri med temaet ”Vand” midt på torvet.
  • I 2016 malede han værket “Svanedans” midt på Brandes. Motivet passede perfekt, for det blev en temmelig regnfuld festival. Her vandt han endnu engang 1. præmien. Maleriet vandt også årets publikumspris.
  • I 2017 deltog Gregor i udførelsen af det første MEGA 3D-kunstværk i Brande. Det store unikke værk med navnet “Tinsoldaterne“. Det blev malet som optakt til selve Street Art-festivalen. Her assisterende Gregor hollandske Leon Keer, sammen med hollandske Marije Spelbos og australske Jenny Mc Crachen. Herudover malede han også et traditionelt Street Artværk med råvildt på Torvet.
  • I 2018 malede han sammen med tyske Marion Ruthardt gavlmaleriet ”Sirenens svanesang” på den store husgavl ved Sportmaster i Brande. Dette værk var årets optakt til den officielle åbning af festivalen.
    Herefter kastede Gregor Wosik sig over at male sin version af ”Bestseller Tower” på Torvet. Denne indbragte ham for tredie gang 1. pladsen i Brande.
  • I 2019 var han hovedmanden bag det 1000 m2 store MEGA-maleri, der blev malet i Ågade i Brande, i ugen op til festivalen. Her fik han hjælp til udførelsen af tyske Wilfried Berg og marokkanske Aziz el Guaraoui. Begejstringen var stor, da Brandes borgere og de mange tilskuere for første gang nogensinde kunne tage på ”safari” i Brande. Det blev flittigt benyttet sommeren og efteråret igennem til at tage de sjoveste selfies.

Vi glæder os meget til igen i 2022 år at lade os overraske af Gregor Wosik og hans store kreativitet. Her står han igen i front for et MEGA-maleri på P-pladsen ved Ågade.

Vil du se mere af Gregors Wosik’s kunst kan du klikke her.

Følg os på Facebook. her kan du holde dig opdateret med, alt, hvad der sker: https://www.facebook.com/streetartbrande