Eduardo Relero 2018

Eduardo Relero

Eduardo er en argentinsk 3D-kunstner, som rejser rundt i hele verden fra New York til Rom og Mexico til Tokyo for at dele ud af sin fantastiske gadekunst. Hans passion ligger i at skabe værker som offentligheden efterfølgemde kan interagere med på forskellig vis.

Hans kunstnerkarriere startede i 1990, hvor han flyttede til Rom, og gradvist blev mere og mere en del af de lokale gademalere. Her mødte han også nogle af sine barndomsidoler, som i stor grad var med til at inspirere ham ind i livsstilen som gadekunstner. Som kunstner har han altid følt en vis utilfredshed med de officielle kulturelle kanaler, der ifølge ham er tabt og tomme for æstetik.

Efter sit italienske eventyr besluttede Eduardo i 1996 at flytte til Spanien, hvor han fik muligheden for at arbejde med nogle af de lidt mere traditionelle formater i kunstverdenen. Det var også her han begyndte sit forhold til anarmorfose, en teknik, der bruges til at skjule eller rette opmærksomhed på noget specifikt i kunstværket. Observatøren bliver tvunget gennem en optisk illusion for at forstå sin form for at dechiffrere en besked. Denne fremstilling blev derefter hans måde at illustrere betingelsen for eksisterende og sociale situationer, hvor værket skal ses i en narrativ forstand og ikke kun som en visuel effekt.

Det var første gang Eduardo Relero gæstede Street Art festivalen i Brande.

Du kan se flere af Eduardos værker her.