Gregor Wosik (2024)

Gregor er efterhånden en institution i Brande, hvor han har været med til alle Street Art-festivaler siden 2015. Vi glæder os til, inden længe, igen at kunne byde ham velkommen. Gregor henrykker år for år publikum med sin kreativitet, sin hurtighed og sine store fantastiske 3D-kunstværker.

I Brande har Gregor også stået i spidsen for tre 1.000 m2 store MEGA StreetArt-værker i henholdsvis 2019, 2022 og 2023. I år laver han endnu et MEGA 3D-værk på Strømmen i Brande, og vi glæder os til at se, hvad han denne gang finder på.

Barne- og ungdomsårene blev tilbragt i hjemlandet Polen, men han i mange år boet i Tyskland. Som barn var det hans helt store hobby at tegne og male, og talentet blev spottet i en tidlig alder, og han gjorde sin hobby til sin levevej ved at gennemføre adskillige kunststudier.

Gregor er vidt berømt for sit store talent som 3D-kunstner – og han er en sand mester i store værker. Han er arkitekten og kunstneren bag adskillige kæmpe Street Art-værker rundt omkring i verden. Han satte bl.a. i 2012 verdensrekord med udførelsen af en kæmpe 3D-jungle i tyske Wilhelmshaven, hvor han fik assistance af gode kollegaer. Siden er det blevet til mange af de helt store værker – også i Brande.

Gregor Wosik’s historik i Brande er imponerende

 • I 2015 vandt han 1. præmien ved Brandes første Street Art-festival. Det gjorde han med sit store 3D-maleri med temaet ”Vand”midt på torvet.
 • I 2016 vandt han igen 1. præmien + publikumsprisen – denne gang med værket “Svanedans” midt på Brandes torv. Motivet passede perfekt, for det blev en temmelig regnfuld festival.
 • I 2017 deltog Gregor i udførelsen af det første MEGA 3D-kunstværki Brande. Det store unikke værk med navnet “Tinsoldaterne“ blev malet som optakt til selve Street Art-festivalen. Her assisterende Gregor hollandske Leon Keer, sammen med hollandske Marije Spelbos og australske Jenny Mc Crachen. Herudover malede han også et traditionelt Street Artværk på Torvet.
 • I 2018 udførte han gavlmaleriet ”Sirenens svanesang” sammen med tyske Marion Ruthardt. Det kan du se på den store husgavl ved det tidligere Sportmaster i Brande. Dette værk udgjorde optakten til den officielle åbning af Street Art-festivalen.
  Herefter kastede Gregor sig over at male sin version af ”Bestseller Tower” på Torvet. Denne indbragte ham for tredje gang 1. pladsen i Brande.
 • I 2019 var han hovedmanden bag det 1000 m2 store MEGA-maleri, der blev malet i Ågade i Brande, i ugen op til festivalen. Her fik han hjælp til udførelsen af tyske Wilfried Bergog marokkanske Aziz el Guaraoui. MEGA-maleriet vakte stor begejstring blandt publikum, som lavede en lang række sjove selfies i det store landskab.
 • I 2022 lavede han endnu engang et 1.000 m2 stort MEGA 3D-maleri i ugen op til festivalen. Denne gang også med hjælp fra Wilfried Berg og Aziz el Guaraoui. Det store værk vakte atter begejstring hos publikum, som flittigt forevigede hinanden på værket. Under festivalen lavede Gregor et 3D-maleri på Torvet med en blæksprutte, der havde indtaget et vinglas.
 • I 2023 stod Gregor endnu engang i spidsen for et 1.000 m2 stort MEGA-værk i Ågade, ligesom det blev til et par mindre værker på Torvet.

Nu er vi spændte på at se resultatet af hans arbejde her i 2024.

  Vil du se mere af Gregors Wosik’s kunst kan du klikke her.

  Gå på opdagelse blandt de øvrige kunstnere på linket her: https://www.streetart-denmark.com/kunstnere-2024/

  MEGA2019_Redningsaktionen

   

   

   

   

  Gregor Wosik, MEGA2019_Safari i Brande

  GregorWosik_2018

   

   

   

   

  Gregor Wosik, 2018 – Bestseller Tower