Remko van Schaik

Hollandske Remko van Schaik har deltaget i Brandes internationale Street Art-festival i alt seks gange siden starten i 2015.

 

Remko har lavet mange mindeværdige værker i Brande, og de fleste husker nok hans 3D-værk fra 2015 med aben – der var afhængig af digitale medier. Værket blev med rette et stort tilløbsstykke og blev flittigt fotograferet af begejstrede tilskuere, og selvom det nu er ni år siden, er dette tema jo stadig topaktuelt.

 

Startede med interesse for tegning og uddannelse som dekoratør

Remko van Schaik er en flittig kunstner, der tidligt fattede interesse for at tegne. Han er uddannet dekoratør og har i en årrække arbejdet med design af stande. Han og vennen Ruben Poncia begyndte at skabe kunst sammen, og de ledsager ofte hinanden rundt omkring i verden på opgaver i gadekunstens tegn.

 

I 1992 startede Remko som freelance kunstner med særlig interesse for murmaleri og illustrationer, som han skabte ved hjælp af forskellige dekorationsteknikker.

 

 

 

 

 

Startede med Street Art i 2007

Remko deltog i sin første Street Art-konkurrence i 2007, og siden da har denne kunstart udgjort en meget vigtig del af hans liv – både privat og professionelt.

 

3D-kunst som en cocktail af tegneserier og humor

Remko van Schaik udfordrer 3D-malerierne både i kreativitet og udførelse. Hans værker er kendt for en kombination af tegneseriefigurer og humor, hvor figurerne bruges til at gøre kunstværket til en levende interaktiv historie, som publikum kan interagere med.

 

Som person og kunstner er han helt nede på jorden. Et af hans særlige kunstneriske kendetegn er, at motivet skal fortælle historien i sig selv – uden nogen kompliceret og overflødig forklaring med ord. Det har han altid stor succes med – og værkerne taler da også tydeligt for sig selv. Det gjorde det også i 2023, og vi glæder os til at se, hvad han har i ærmet til os i år.

Gå på opdagelse blandt de øvrige kunstnere på linket her: https://www.streetart-denmark.com/kunstnere-2024/

Følg os på Facebook. her kan du holde dig opdateret med, alt, hvad der sker: https://www.facebook.com/streetartbrande